JobFAIR '18 – Deseta šansa za studente i diplomce

JobFAIR '18
Datum događaja
05
Nov
Mjesto događaja
Kampus Univerziteta u Sarajevu

EESTEC LC Sarajevo i ove godine organizira sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije. „JobFAIR ‘18 – Iskoristi svoju šansu“ jubilarno, deseti put će se održati 5. i 6. novembra 2018. godine u Kampusu Univerziteta u Sarajevu.
 
Tokom deset godina postojanja JobFAIR je od studentske inicijative izrastao u ozbiljan projekat prepoznat od sve većeg broja studenata i diplomaca, ali i samih kompanija učesnica sajma. Prošle godine su učestvovale 23 kompanije, a sajam je zabilježio posjećenost preko hiljadu zainteresiranih studenata, diplomaca, pa i samog nastavnog ansambla fakulteta, te je broj studenata i diplomaca koji su došli do zaposlenja ili željene prakse putem sajma iz godine u godinu sve veći.
 
Specifičnost sajma predstavlja direktan kontakt između studenata i poslodavaca. U toku dva dana trajanja sajma posjetioci kao i predstavnici kompanija imaju priliku steći mnogobrojna nova iskustva. Informacije o tome šta poslodavci očekuju, te koje je vještine potrebno usavršiti za uspješan rad u struci posjetioci mogu dobiti iz prve ruke kroz neformalni razgovor sa predstavnicima vodećih kompanija u BiH i šire.

Predstavnici kompanija učesnica sajma imat će priliku steći uvid u stručnost mladih ljudi i njihovu spremnost da budu konkurentni na sve zahtjevnijem tržištu rada. Jedna od mogućnosti koju pruža JobFAIR je ostavljanje biografija u CV bazu, kojoj kompanije učesnice sajma imaju pristup tokom čitave godine. U JobFAIR bazi trenutno se nalazi oko 3000 biografija, a svaku od njih je moguće naknadno ažurirati i dopuniti.

Popratne aktivnosti predstavljaju značajan aspekt sajma. U toku dva dana trajanja sajma održat će se prezentacije putem kojih će se predstaviti kompanije učesnice sajma, zatim CV/LinkedIn radionica, OST (Open Space Technology) radionica i veoma popularna CSD (Career Speed Dating) radionica. 

Career Speed Dating kroz jedinstveni spoj razgovora za posao i speed datea nudi mogućnost „odmjeravanja” između vas i potencijalnog poslodavca u trajanju od samo 5 minuta. U ovom kratkom vremenskom periodu poslodavac može procijeniti spremnost studenta na prilagodbu, kao i njegove komunikacijske sposobnosti.
 
Open Space Technology je interaktivna radionica u kojoj studenti zajedno sa predstavnicima kompanija učestvuju u rješavanju problema s kojima se kompanije svakodnevno suočavaju. Predstavnici kompanija imaju mogućnost kroz teorijski ili praktičan način prikazati rad svoje kompanije i tehnologije pomoću kojih dolaze do željenog cilja.

Pored prethodno navedenih tradicionalnih radionica, JobFAIR je za vas ove godine pripremio jednu novinu, a to je radionica poslovne komunikacije. Komunikacija u poslovnom svijetu bez straha od pogrešnog tumačenja ili nedorečenosti predstavlja ogroman izazov za studente i diplomce prilikom razvoja karijere. Kako bi se povećala produktivnost u komunikacijskim prilikama, te odale male tajne za uspješnije pregovaranje, prije samog sajma održat će se radionica poslovne komunikacije. 

Vrijeme održavanja radionica kao i način na koji se prijaviti bit će objavljeni na zvaničnoj JobFAIR stranici.
 
Više o JobFAIR-u možete pronaći na zvaničnoj stranici: www.jobfair.ba, gdje možete ostaviti ili osvježiti svoj CV. Također nas možete pratiti i na Facebook, Instagram i LinkedIn profilima.

1. Authority Partners - Generalni godišnji partner i Zlatni partner Sajma 2017. godine

Authority Partners - Generalni godišnji partner i Zlatni partner Sajma 2017. godine

2. Infobip - Srebreni partner Sajma 2017. godine

Infobip - Srebreni partner Sajma 2017. godine

3. Mistral - Srebreni partner Sajma 2017. godine

Mistral - Srebreni partner Sajma 2017. godine

4. Zira - Srebreni partner Sajma 2017. godine

Zira - Srebreni partner Sajma 2017. godine

5. Atlantbh - Učesnica Sajma 2017. godine

Atlantbh - Učesnica Sajma 2017. godine

6. COSYLAB - Učesnica Sajma 2017. godine

COSYLAB - Učesnica Sajma 2017. godine

Open Space Technology radionica

Open Space Technology radionica