Internacionalna sedmica na Muzičkoj akademiji

Internacionalna sedmica na Muzičkoj akademiji
Datum događaja
05
Mar

Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu i Koncertna sezona 2017/2018. u prvoj sedmici marta (5–9. marta) organiziraju edukativni program za studente Muzičke akademije koji se realizira u okviru Erasmus+ programa i drugih projekata, a u svrhu promoviranja Univerziteta u Sarajevu i studenata na međunarodnoj sceni.

Kroz seriju radionica iz solo pjevanja, čembala, klavira, fagota, trombona i harmonike studenti će imati jedinstvenu priliku raditi sa eminentnim umjetnicima i profesorima iz Španije, Danske i Singapura, kao što su: Beatriz Riobó, Teresa Novoa, Maria del Mar Blanco Moreno, Arabel Motráguez, Oscar Araujo, Jesús Vicente Monzó, Geir Draugsvoll, Boris Kraljević. 

Pored radionica, posebnu pažnju je potrebno skrenuti i na predavanja klarinetiste Estebana Valverde Corralesa i akordeoniste Geira Draugsvolla koja će se održati u maloj sali Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu. Spomenuti umjetnici publici će se predstaviti i na dva svečana koncerta, u Bošnjačkom institutu – Fondaciji Adila Zulfikarpašića (utorak, 6. mart, 19.30 sati) i sali Srednje muzičke škole Sarajevo (srijeda, 7. mart, 19.30 sati).
 
Dobro došli!

Internacionalna sedmica na Muzičkoj akademiji
 

Koncert umjetnika iz Španije  Ciklus predavanja  Koncert umjetnika iz Španije