Info dan o Erasmus+ projektu „Sljedeća destinacija Balkan: razvoj agroturizma“

LANDS
Datum događaja
18
Jul
Mjesto događaja
Poljoprivredno-prehrambeni fakultet Univerziteta u Sarajevu, Zmaja od Bosne 8, Kampus Univerziteta u Sarajevu

Info dan o Erasmus+ projektu „Next destination Balkans: Agricultural landscapes development“ (LANDS) bit će održan u srijedu 18. 7. 2018. godine sa početkom u 11:00 sati u sali za sjednice Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. 

Univerzitet u Sarajevu je partner u Erasmus+ projektu „Next destination Balkans: Agricultural landscapes development“ (LANDS) kojim koordinira Visoka poljoprivredno-prehrambena škola strukovnih studija Prokuplje iz Srbije. U projektu sudjeluju i Univerzitet u Banjoj Luci, Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru, Regionalna razvojna agencija za Hercegovinu REDAH, Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, Visoka poslovno-tehnička škola strukovnih studija Užice (Srbija), Visoka turistička škola strukovnih studija u Beogradu (Srbija), Regionalna razvojna agencija Niš (Srbija), Regionalna razvojna agencija Zlatibor (Srbija), Zapadnobalkanski institut (Srbija), Univerzitet Primorska (Slovenija), Slovački poljoprivredni univerzitet u Nitri (Slovačka), Transilvanijski univerzitet u Brašovu (Rumunija) i Poljoprivredni univerzitet u Atini (Grčka). 

Cilj projekta je da izgradi kapacitete u visokom obrazovanju tako da ima aktivnu ulogu u razvoju društva koje stremi poboljšanju kvaliteta života u ruralnim oblastima kroz diverzifikaciju ruralne ekonomije, a kroz kreiranje i akreditiranje niza profesionalnih kurseva iz oblasti agroturizma, jačanje nastavnih i pedagoških vještina akademskog osoblja kako bi mogli da obuče edukatore u oblasti agroturizma i ruralne ekonomije upotrebom informaciono-komunikacionih tehnologija i poboljšanjem sposobnosti i kompetencija (uključujući i informaciono-komunikacione tehnologije) edukatora iz oblasti agroturizma.

Pozivamo sve zainteresirane da prisustvuju info danu.