Predstavljanje konferencije "Crimes against Humans and Crimes against Humanity: Implications for Modern Criminology"

Univerzitet u Sarajevu
Datum događaja
10
Jan
Mjesto događaja
Svečana sala Univerziteta u Sarajevu (Obala Kulina bana 7/II, Sarajevo)

Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu organizator je drugog najvećeg kriminološkog događaja na svijetu: XVIII godišnje konferencije Evropskog kriminološkog udruženja (European Society of Criminology) Crimes against Humans and Crimes against Humanity: Implications for Modern Criminology.

Ovogodišnja konferencija će biti održana u periodu od 29. 08. do 01. 09. 2018. godine u Kampusu Univerziteta u Sarajevu, a očekuje se učešće oko 1500 učesnika iz preko 70 država svijeta.

Pozivamo vas na konferenciju za medije koja će biti održana u srijedu 10. januara 2018. godine s početkom u 11:00 sati u svečanoj sali Univerziteta u Sarajevu (Obala Kulina bana 7/II, Sarajevo).

O ovom značajnom događaju za Univerzitet u Sarajevu ali i Bosnu i Hercegovinu govorit će prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Nedžad Korajlić, dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, i prof. dr. Almir Maljević, koordinator za međunarodnu saradnju Fakulteta i predsjednik Organizacionog odbora konferencije.

Pozivamo vas da propratite navedeni događaj i informirate javnost o njegovom održavanju.