Dan otvorenih vrata Medicinskog fakulteta

Promocija upisa
Datum događaja
15
Mar
Mjesto događaja
Medicinski fakultet, Čekaluša 90, Sarajevo

Obavijest za učenike srednjih škola povodom Dana otvorenih vrata Medicinskog fakulteta

Dragi učenici,
sa velikim zadovoljstvom obavještavamo vas da Univerzitet u Sarajevu organizira projekat pod nazivom „Budi šta jesi, studiraj šta želiš“. U sklopu ovog projekta predviđeno je da svi fakulteti otvore svoja vrata budućim studentima i približe im svoj način rada i pomognu pri donošenju najvažnije životne odluke u kreiranju budućnosti. Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu će 15. 03. 2019. godine od 12 do 14 sati svim zainteresiranim učenicima koji žele da njihov budući poziv bude doktor medicine ali i onima koji žele posjetiti Medicinski fakultet pružiti priliku da se osjećaju kao naši studenti na jedan dan.

U petak 15. 03. 2019. godine imat ćete priliku posjetiti:

  • Katedru za anatomiju čovjeka
  • Katedru za medicinsku mikrobiologiju, parazitologiju i virusologiju
  • Katedru za patologiju i
  • Centar za genetiku

Na gore navedenim katedrama prisustvovat ćete predavanjima i vježbama. Također, upoznat ćemo vas sa našim studijskim programima „Medicina“ i „Medicina na engleskom jeziku“. Prodekan za nastavu kao i Služba za nastavu i NIR našeg fakulteta pružit će vam odgovore na pitanja o upisu, prijemnom ispitu, pripremnoj nastavi ali i studijskim programima.
Stoga pozivamo sve zainteresirane učenike da svojim prisustvom uveličaju ovaj projekat, uz molbu da najkasnije do 11:30 budu u auli Medicinskog fakulteta u Sarajevu.

Za sve daljnje informacije i upite stojimo vam na raspolaganju.

Kontakt e-mail: edina.kovacevic@mf.unsa.ba

S poštovanjem,
Služba za nastavu i NIR
Medicinski Fakultet Univerziteta u Sarajevu